Serbian (cyrilic)English (United Kingdom)

Линкови

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine

covid19 vakcinisanje

ЕУ прописи

ФАО

Прогнозно-извештајна служба

Login FormПОДНОШЕЊЕ ЕЛЕКТРОНСКИХ ЗАХТЕВА НА ПОРТАЛУ ЕУПРАВА Print
There are no translations available.

Obavestenje eUsluge

Обавештавамо странке да je Управа за заштиту биља, уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, омогућила подношење електронских захтева на Порталу еУправа, у делу Привреда-Услуге-Пољопривреда-Заштита биља, и то за услуге:

Да бисте користили услуге Управе за заштиту биља, неопходно је да се региструјете и пријавите путем портала еУправа.

 
ОБАВЕШТЕЊЕ Print
There are no translations available.

Obavestenje uzzb

 

У случају примене неопходних агротехничких мера, а посебно ради заштите од мраза, током периода забране кретање (17:00-05:00 часова радним данима, односно од 13:00 суботом до 05:00 часова у понедељак), сваки пољопривредни произвођач (власник или корисник засада или друге пољопривредне површине) је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Управи за заштиту биља путем електронског захтева који је доступан на интернет адреси http://agromere.registar-uzb.rs/.

 

У наведеној пријави потребно је навести име и презиме лица, број личне карте и адресу са које ће се кретати у периоду од 17:00 до 05:00 часова радним данима, односно од 13:00 суботом до 05:00 часова у понедељак, број пољопривредног газдинства (БПГ), локацију где ће се спроводити агротехничке мере, као и време и дан када ће бити спроведене мере. Дозвола кретања ће важити само за тражени период. Рок за одговор на поднети захтев је до 48 часова.

 

Телефони на које се можете додатно информисати: 011/260-79-60 и 011/260-79-61

 

 
Лакши извоз воћа и поврћа из Србије у Руску Федерацију Print
There are no translations available.

Извозници свих врста воћа из Србије у Руску Федерацију, осим јабука, брескви и нектарина, убудуће ће лакше пласирати робу на то тржиште, захваљујући новим правилима по којима је неопходни минимални капацитет хладњача смањен са 500 на 200 тона.

По новој Уредби о евиденцији извозника воћа и поврћа у Руску Федерацију, извозници шљива, трешања, вишања, јагода, малина, боровница, купина, рибизли, дрењина, брусница и сличног ситног воћа, мораће у власништву или закупу да имају хладњачу капацитета најмање 200 тона. Либералнији услови за складишне капацитете односе се и на поврће.

Оваква одлука многим пољопривредним произвођачима из Србије додатно ће олакшати извоз на руско тржиште,  а то је резултат интензивних разговора и добре сарадње надлежних служби и ресорних министарстава двеју земаља.

 

219. седница Владе Републике Србије, 12. март 2020. године

 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 1 of 19

Издвојено

informator o radu

javne nabavke

ruska federacija voce izvoz eUprava dbs

 


feed-image Feed Entries