KONKURS ZA PROJEKTE IZ OBLASTI ZAŠTITE BILJA

Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za zaštitu bilja raspisuje Konkurs za projekta iz oblasti zaštite bilja na osnovu čl. 6. i 7. Zakona o sredstvima za zaštitu bilja („Službeni glasnik RS” broj 41/09), a u skladu sa Zaključkom Vlade 05, broj: 401-2909/2018 od 29. marta 2018. godine.

 

Konkurs se raspisuje za primenjena i druga istraživanja u oblasti sredstava za zaštitu bilja na period od 24 meseca, i to za teme:
1) Rezistetnost štetnih organizama na pesticide – Rezistetnost korova na herbicide, na raspolaganju 2.750.000,00 dinara;
2) Primena sredstava za zaštitu bilja – Podrška proizvodnji bezbedne hrane – Podrška proizvodnji bezbedne hrane u proizvodnji voća (jabuka, kruška, malina, jagoda) i povrća (u zatvorenom prostoru i u polju: paradjz, paprika, spanać)  – efikasnost i ostaci, na raspolaganju 2.750.000,00 dinara

Pravo učešća na ovom konkursu imaju sva zainteresovane visokoškolske i naučnoistraživačke ustanove koje se bave obrazovanjem u oblasti biotehničkih nauka ili ustanove upisane u Registar naučno istraživačkih organizacija u oblasti biotehničkih nauka, koje ispunjavaju uslove iz dokumentacije konkursa.

 

Tekst Konkursa za projekat

pdfIzmene i dopune Konkursa

docPrijava

docTabele

docOcena