OБАВЕШТЕЊЕ О ОБУЦИ ПРОИЗВОЂАЧА (ШИМШИРА) И ШИРЕ ЈАВНОСТИ ЗА ПРАЋЕЊЕ ПОЈАВЕ И СУЗБИЈАЊЕ ШИМШИРОВОГ ПЛАМЕНЦА (Cydalima perspectalis)

У оквиру Програма мера заштите здравља биља за 2016. годину, руководилац посебног надзора – проф. др Милка Главендекић у сарадњи са Регионалном привредном комором – Крушевац, одржава се обука на тему: „Шимширов пламенац – праћење распорострањења, значај и мере заштите шимшира“ у четвртак 07.07.2016. године у 11 сати у Регионалној привредној комори Крушевац (Балканска 63, IV спрат, бивша управна зграда ГП Јастребац).

С обзиром да се ради о инвазивној врсти и да дистрибуција активним летом представља реалан ризик од ширења, апелујемо на све држаоце биља као и стручна лица у ЈКП, да предузму све мере заштите у циљу очувања биљака шимшира и спречавања ширења шимшировог пламенца у Србији.

Лична одговорност држалаца биља у заштити шимшира је неопходна за заштиту сопствене производње и јавних добара. Повећање свести професионалне и шире јавности је од непроцењивог значаја за очување шимшира у производњи, на јавним површинама, пејзажноархитектонском наслеђу и у приватним вртовима.