ГОДИШЊИ САСТАНАК МЕДИТЕРАНСКЕ ГРУПЕ ЗА ИСТРАЖИВАЊЕ ПЕСТИЦИДА ЗА 2012 . ГОДИНУ И МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА О БЕЗБЕДНОСТИ ХРАНЕ И ЗДРАВЉА: ПУТ КА ОДРЖИВОЈ ПОЉОПРИВРЕДИ

 

У организацији Друштва за заштиту биља Србије и Медитеранске групе за истраживање пестицида (MGPR), 11. и 12. октобра 2012. године, у хотелу „Москва“, сала „Балканска“ биће одржан Годишњи састанак Медитеранске групе за истраживање пестицида за 2012. годину и Међународна конференција о безбедности хране и здравља: пут ка одрживој пољопривреди.

 

Ове године фокус је на резидуама пестицида у храни и животној средини и новим трендовима за достизање одрживе пољопривреде.

MGPR је непрофитно и аполитично научно удружење, основано са циљем ширења знања у свим аспектима истраживања пестицида. Ово удружење прикупља податке о питањима која се односе на примену пестицида у циљу најпоузданије и ефективне информисаности како државних службеника тако и потрошача. Преко својих чланова MGPR доприноси и дефинисању и ажурирању прописа који се односе на регистрацију пестицида.

Детаље о програму састанка и конференције можете преузети са званичног сајта Друштва за затиту биља Србије, http://www.plantprs.org.rs